ROCA X

ROCA X este un venture capital de 12 milioane de euro, finanțat integral privat, care investește în start-upuri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed și Seed. În decembrie 2021, echipa de management a ROCA X a devenit primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcționare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc.

ROCA X nu se concentrează exclusiv pe o anumită nișă, ci monitorizează activ atât evoluția economică, și zonele în creștere rapidă, cât și noile tendințe în tehnologie, derivate din noile dimensiuni ale dezvoltării societății și umanității.

Ambiția ROCA X este să fie un jucător regional, cu acces la companii de tehnologie europene, să creeze o punte între companiile din tehnologie, resursele umane necesare dezvoltării acestora, capitalul din surse private și instituționale și piețele mondiale.