Articol

Investim în viitor: de la capital la know-how, în dialog cu mediul de afaceri

Mediul de business românesc e polarizat între neîncredere în viitor și idealism, un idealism care spune că după ce această perioadă va trece, societatea își va relua comportamentele de consum. Ambele perspective sunt nefericite, pentru că pun antreprenorii români în poziții ingrate, din care e foarte ușor să faci pași în direcția greșită. Dar e normal să fim bulversați. Antreprenorul român este vizionar, inovator și extrem de rezilient. Cu cât va înțelege mai bine și mai aprofundat unde suntem de fapt și cum poate arăta viitorul, și mai ales că responsabilitatea pentru viitor o avem tot noi, cu atât ne vom reveni mai repede și mai lin.
Ce putem face pentru economie? Să rămânem conectați la ce se întâmplă, la evoluția crizei, ca să reacționăm în timp util. În acest scop, luni de la ora 10:30 dezbatem perspective, rulăm scenarii de viitor și ne setăm repere, într-o videoconferință găzduită online de ZF, pe temele: asigurarea fluxurilor financiare în economie, finanțarea companiilor și rolul lichidităților, ca parte dintr-o radiografie a investițiilor pe timp de criză.

Această dezbatere va fi moderată de Cristian Hostiuc, Director Editorial al Ziarului Financiar și de Andrei Cionca, CEO Impetum Group și face parte dintr-o serie de asemenea discuții, sub tutela Confidex – Despre încrederea în economie în vremuri de criză, un proiect de anvergură națională care va radiografia pas cu pas efectele pe care criza coronavirusului le va avea asupra economiei și va pune accent pe elementele care redau încrederea mediului de business în economie.

Alături de moderatori, la discuție vor participa Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments împreună cu Tiberiu Moisă, Director General Adjunct Banca Transilvania, Andreea Pipernea, CEO NN Pensii, Cristian Popa, Membru în Consiliul de Administrație BNR, Bogdan Neacșu, Director General și Președinte al Comitetului de Direcție CEC Bank și Victor Căpitanu, Managing Director One United Properties.
Această primă dezbatere, cât și cele ce îi vor urma, sunt menite să pornească și să mențină un dialog deschis cu tot mediul de business. Cele mai bune soluții pot apărea abia după înțelegerea adâncă a problemei, cât și prin consultarea unei mase cât mai largi de profesioniști și prin crearea unor sinergii între aceștia. Solidaritatea pe care o simțim cu toții în aceste momente alegem să o transformăm într-un cadru de colaborare cu beneficii concrete pentru antreprenoriatul românesc.

Haideți alături de noi, pentru că doar împreună putem crea repere pentru reconstrucția economică și să redobândim încrederea în viitor.