Noutăți

25-6-2020
confidex

Studiul CONFIDEX Q2 2020: Rezultatele primului studiu despre încrederea antreprenorilor în economia României

Credem că mediul de business are nevoie de o analiză aprofundată a cauzelor și efectelor crizei, altfel decât le-am înțeles în crizele trecute, când focusul nostru era pe reacțiile pe care trebuia să le avem imediat.

Confidex este invitația lansată de Impetum Group businessului românesc, de a folosi criza pentru o reconstrucție strategică și corectă pentru o economie mai solidă în România.

Proiectul va radiografia pas cu pas efectele pe care criza coronavirusului le va avea asupra economiei și va pune accent pe elementele care redau încrederea mediului de business în economie.

Confidex a măsurat percepțiile managerilor și reprezentanților C-level din companiile mici, mijlocii și mari din România, cu privire la perioada de incertitudine traversată în ultimele 3 luni.

Am urmărit indicatori ca : Nivelul de încredere în economie; Percepția asupra direcției economiei și a propriei companii; Evoluția unor variabile macroeconomice (șomaj, PIB, investiții); Planuri de viitor ale propriei companii (investiții, angajări, acces la creditare, CA, angajări). 

Studiul este unic pe piață și din punct de vedere al calității datelor culese. Studiul este realizat pe baza a 503 chestionare completate în 3 săptămâni.Peste 50% dintre managerii români consideră că măsurile luate de Guvern în perioada stării de urgență au fost adecvate, în raport cu amploarea pandemiei

Indicele Confidex de încredere în economie este

41

Descarcă primul studiu complet Confidex cu privire la încrederea antreprenorilor în economia României