Noutăți

16-5-2022
Studiile CONFIDEX

Studiul CONFIDEX S1 2022 by Impetum Group, măsoară pentru prima dată starea de spirit a managerilor români, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Inflația accentuată, criza materiilor prime și cea energetică sunt cele mai probabile perspective cu care economia noastră se va confrunta în următoarele luni, dar oamenii de afaceri NU se așteaptă la prăbușirea sectorului imobiliar și nici la o criza alimentară.

  • 93% dintre manageri se așteaptă la o inflație accentuată
  • 86% dintre manageri se așteaptă să continue criza materiilor prime

După doi ani de pandemie, starea de spirit a managerilor s-a îmbunătățit în general, dar noile crize și contextul generat de impactul pe care îl poate avea războiul din Ucraina asupra economiei pun la încercare în special agricultura și industria românească, relevă studiul CONFIDEX, care a măsurat, în cea de-a șasea ediție, încrederea în economie a peste 450 de manageri din top șase categorii de sectoare economice contribuitoare la PIB.


 

Rezultatele complete ale studiului CONFIDEX S2 2021 vor fi publicate de Impetum Group, marți 17 mai 2022.

Inițiat la scurt timp după debutul pandemiei, CONFIDEX măsoară încrederea managerilor români în economia actuală și are scopul de a crea repere concrete și de a sprijini managerii în luarea unor decizii adaptate realității.

CONFIDEX este singurul studiu care a surprins T zero al companiilor și a monitorizat pulsul economiei pe tot parcursul pandemiei. Aflat în fața unui nou T zero, războiul din Ucraina, CONFIDEX și-a propus să măsoare efectele pe care acesta le va avea asupra economiei românești.

In cele șase etape ale cercetării de până acum au răspuns peste 2.500 de manageri din România. Companiile respondente însumează peste 150.000 de angajați.

Studiul CONFIDEX S1 2021 acoperă un eșantion de 403 de companii din top 6 categorii de sectoare economice contribuitoare la PIB: agricultură; industrie și energie electrică; construcții; comerț; transport, distribuție, depozitare; servicii. La studiu au răspuns doar CEOs și manageri C-level, iar dintre companiile vizate, 75% au peste 1 milion de euro cifră de afaceri și 31% peste 5 milioane euro cifră de afaceri.

Indicele CONFIDEX e construit din agregarea a 29 de itemi și măsoară pe o scară de la 0 la 100 de puncte încrederea în economie a managerilor și antreprenorilor români.