ZF Video

11-5-2020
ZF Videos

Confidex Q2: Tehnologia, ingredientul cheie pentru depășirea crizei în România

Pe 11 mai a avut loc a doua dezbatere din proiectul Confidex by Impetum Group, într-o videoconferință găzduită online de Ziarul Financiar.

Videoconferința, cu tema: Cum ne ajută tehnologia să trecem prin criză, a fost moderată de Cristian Hostiuc, Director Editorial al Ziarului Financiar și de Andrei Cionca, CEO Impetum Group. S-au alăturat discuției Alexandru Bogdan, CEO ROCA X; Emil Boc, Primar Cluj-Napoca; BOAZ PELED, CEO First Airborne – startup de tech din Israel; Mihai Logofatu, CEO Bittnet Group; Violeta Luca, CEO Microsoft; Razvan Atim, General Manager Eastern Europe la UiPath.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca:
„Digitalizarea trebuie să devină o prioritate pe termen lung în România, căci de aici vor veni cea mai mare contribuție la PIB și cele mai mari salarii în următorii ani, când peste 80% din profesii vor avea o componentă de inovare. Tehnologia este un avantaj competitiv al României, care ne dă acum o șansă uriașă să facem investiții masiv pentru modernizarea accelerată a țării.”

Violeta Luca, CEO Microsoft:
„Consumul de tehnologie a crescut cu 10-15% în România, deoarece businessurile au văzut necesitatea presantă de a se digitaliza rapid pentru a ajunge la client și au acționat în consecință. Mai departe e important să coagulăm voința publică și privată în a folosi tehnologia pentru creșterea competitivității și facilitarea accesului la produse și servicii în companiile private și în sistemul public.”

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X: „eHealth, edutech și remote work: cele trei domenii unde rata de adopție și folosire a tehnologiilor a urcat exponențial în ultima perioadă. Proptech, zona de tooluri din real estate, vine din urmă. Tehnologia este unul din sectoarele cu șanse la dezvoltare accelerată și o rezistență ridicată la criză. Am plasat până acum 2,5 milioane de euro în cele 14 startupuri în care ne-am implicat și vom continua să sprijinim dezvoltarea acestei industrii pe măsura potențialului uriaș pe care îl are.”

Razvan Atim, General Manager Eastern Europe UiPath: „Există un traseu clar de urmat pentru modernizarea României, în 4 pași: pe o infrastructură eficientă, trecem la un sistem de stocare digital la nivel național, setând ca pas ulterior centralizarea datelor și cu obiectivul final de a migra informația în cloud.”

Concluziile trasate în videoconferința pe tema rolului tehnologiei în redresarea economică, din cadrul #Confidex by Impetum Group, ne dau un orizont pentru cum poate arăta viitorul digital. Îl construim împreună, cu încredere.